Министерството на земеделието подаде официално заявка да стане партньор на словенското

...
Министерството на земеделието подаде официално заявка да стане партньор на словенското
Коментари Харесай

Ставаме партньор на словенската АГРА

Министерството на земеделието подаде публично поръчка да стане партньор на словенското интернационално ревю АГРА. Това стана в границите на тазгодишното издание на форума, което се организира в интервала 20-25 август в гр. Горня Радгона, Република Словения.

Писмото с желанието на страната ни да бъде формален сътрудник в словенския панаир за селско стопанство и храни от името на българския аграрни министър Явор Гечев към изпълнителния шеф на форума Борис Ерявец бе връчено персонално от заместник-министър Георги Събев.

„ В рамките на партньорството България желае да се показа като привлекателно място с добра храна и доста благоприятни условия за селски, винен и културен туризъм. Страната ни прави оценка високо отличната опция за показване на селскостопански артикули, както и такива от хранително-вкусовата индустрия пред необятен кръг от консуматори и професионална аудитория, които посещават АГРА “, е написано в формалната поръчка за партньорство.

Възможността България да бъде партнираща страна на словенското ревю бе разисквана при присъединяване на заместник-министър Георги Събев в министерската конференция, извършена по време на миналогодишното издание на АГРА.

По време на визитата си в Словения аграрният зам.-министър Събев разговоря с министрите на земеделието на Република Северна Македония, Република Косово и Република Словения. Георги Събев разиска с тях усилване на съдействието в региона на селското стопанство в района.

Международното ревю АГРА е значима среща за производители, преработватели, търговци, специалисти и консуматори в Централна и Източна Европа. Над 30 страни вземат участие с щандове в него, а през 2019 година (преди коронавирус пандемията) са регистрирани над 120 000 гости. Тазгодишният фокус на събитието са тематиките, свързани с интернационалната година на рибарството и аквакултурите, нововъведенията и дигитализацията, изменението на климата и водните запаси, укрепването на селските региони и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР